Praktijk Eigenvorming heeft hieronder algemene voorwaarden opgesteld om een zo helder mogelijke dienstverlening te kunnen verlenen. De voorwaarden zijn in lijn van de beroepsvereniging en conform de wetgeving voor zelfstandige therapeuten.
Eerste afspraak & intake
Bij het maken van een eerste afspraak volgt per mail een bevestiging van deze afspraak met daarin de afgesproken locatie en datum en tijd. Als bijlage wordt de onderstaande algemene voorwaarden en privacy verklaring meegestuurd. Tijdens de eerste afspraak volgt altijd een intake. Het formulier wordt tijdens de afspraak ingevuld tenzij om redenen het prettiger is om dit formulier van te voren te laten mailen.
Behandelplan
Tijdens de intake worden de klachten, hulpvragen en behandeldoelen in kaart gebracht. Na de intake kan er een behandelplan worden opgesteld. Dit wordt mondeling besproken tijdens de intake of kan per mail worden versterkt. Tijdens het behandeltraject is er sprake van een behandelovereenkomst. Dit betekent dat onderstaande voorwaarden met betrekking tot betaling, afzeggingen en privacy van toepassing zijn. De richtlijnen voor therapeuten schrijven voor dat een behandelovereenkomst moet worden ondertekend door jou en mij. Dit gebeurt tijdens de intake of voor de eerste behandeling.
De behandeling
De duur van een behandeling varieert tussen de 1 en 1,5 uur.
Na een behandeling
Het is de bedoeling dat je na de therapie de positieve effecten ervan merkt. Bijvoorbeeld dat je je sterker en krachtiger voelt. Je ontspannen bent of dat je inzichten hebt verkregen. Zorg dat je na een sessie voldoende rust en tijd neemt om tot jezelf te komen. Een wandeling kan je goed doen. Laat alles rustig bezinken en probeer niet alles vast te houden of uitvoering met je vrienden te bespreken. Het is ook mogelijk dat je jezelf eerst wat minder goed voelt. Je kunt bijvoorbeeld moe zijn of zelfs lichamelijke klachten hebben en wat verward zijn na een sessie. Meestal houden ze niet langer aan dan 1 tot 2 dagen na een sessie. Er gebeurt vaak veel tijdens een sessie. Oud zeer kan zijn aangeraakt of herbeleefd en zal opnieuw een plek moeten krijgen. Geef jezelf de tijd en de rust! Ben je ongerust, dan kun je altijd contact met me opnemen.
Betaling en vergoedingen
De betaling is bij voorkeur via een tikkie, die je ontvangt na een sessie of je mag het overmaken per bank, uiterlijk binnen 14 dagen. Je krijgt altijd een factuur per mail om te declareren bij je ziektekostenverzekeraar mocht je aanvullend verzekerd zijn. Je kan dit navragen bij je ziektekostenverzekeraar of bekijken op de website van de beroepsvereniging www.hypnotherapie.nl
De kosten voor therapie bedragen 100,00 per behandeling vrij van btw. Kosten voor coaching is 125,00 exclusief btw per sessie. Een trajectprijs is mogelijk.
Ben je werkzaam als ZZP’er dan bestaat de mogelijkheid om een factuur op naam van je bedrijf te ontvangen als je dit als bedrijfskosten (coaching/ondersteuning) wil verwerken. Op bovenstaand tarief komt dan nog 21% btw.
Incasso
Omdat geldzaken niet mijn core business is, schakelt Praktijk Eigenvorming incassobureau Medicas in, wanneer er sprake is van een te late betaling. De betalingstermijn is 14 dagen, tenzij er een andere afspraak is gemaakt. Deze afspraak is dan gezamenlijk tot stand gebracht en schriftelijk overeengekomen. Na een te late betaling, volgt er een reminder en wordt de administratie verder afgehandeld door Medicas incassobureau. Er kunnen incassokosten in rekening worden gebracht. Zie hiervoor https://medicas.net/betalingsvoorwaarden/
Afzeggen of verplaatsen van een afspraak
Komt een afspraak je niet uit of is er iets tussen gekomen, dat kan natuurlijk. Ik stel het erg op prijs als je dit tijdig en ten minste 24 uur van te voren doorgeeft. Dit mag per mail of app/sms. Bij een afmelding korter dan 24 uur van te voren of bij een no-show, wordt standaard 50% van het tarief in rekening gebracht.
Beroepsvereniging & klachtencommissie
De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH, koepelvereniging RBCZ en klachtenorganisatie SCAG met een eigen geschillencommissie. En voldoet daarmee aan de voorwaarden zoals die gesteld zijn in de Wkkgz wet. Ondanks dat mijn intentie is om zo zorgvuldig mogelijk de zorgverlening te willen uitvoeren, zou het kunnen gebeuren dat je een klacht hebt over mij of mijn praktijk. Als dit zo, dan kun je mij daar in eerste instantie op aanspreken en proberen we samen een oplossing te vinden. Je kunt hierna altijd terecht bij de NBVH. De praktijk valt onder het klachtrecht van de NBVH en de tuchtrecht van de RBCZ, de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).
De praktijk is ook geregistreerd bij het ReAttach Therapy Instituut Nederland en Association IEMT Practicioners in UK.
Vanuit de diverse beroepsverenigingen ben ik aangesloten bij intervisie groepen en volg ik de vastgestelde aantal bijscholingen.
Privacyverklaring
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. In de AVG staan een aantal verplichte maatregelen genoemd waaraan ik, als therapeut, moet voldoen omdat ik je gegevens vastleg in cliëntendossiers. Van iedere behandeling leg ik een dossier aan met een korte verslaglegging van de behandeling en eventueel behandeldoelen. Dit is een wettelijke verplichting, opgelegd door de WGBO (Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst). Het bewaartermijn is 20 jaar.
De onderstaande gegevens worden opgenomen door Praktijk Eigenvorming in een digitaal dossier, via EPD MijnDiad;
Mijn computer heeft een actuele virus software programma met een frequente update.
Daarnaast is er een papieren dossier (in een afgesloten kast/ruimte bewaard), hierin is gearchiveerd:
Ik doe er alles aan om jouw privacy te waarborgen. Dit betekent dat ik:
Alleen wanneer je expliciet schriftelijk toestemming hebt gegeven om informatie aan derden te verstrekken die nodig is voor de verdere behandeling, zal ik deze verstrekken. Dit wordt van te voren in onderling overleg besproken. Dit betreft dan informatie;
Jouw gegevens worden in het cliënten dossier, zoals in de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst wordt vereist, 20 jaar bewaard. Bij de cliëntendossiers van kinderen gaat deze bewaartermijn in vanaf het 18e levensjaar.
Minderjarigen
Tijdens de intake of voor de eerste afspraak wordt er een behandelovereenkomst opgesteld, die beide ouders moeten ondertekenen. Op deze manier geven beide ouders van kinderen van 12 t/m 15 jaar schriftelijke toestemming tot de behandeling en daarmee het vastleggen van gegevens in het dossier. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn en het in belang van de cliënt is om de behandeling toch door te laten gaan, is schriftelijke toestemming van 1 ouder mogelijk, mits die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt. Naast de beide ouders tekenen kinderen tussen de 12- en 16 jaar ook zelf mee in de behandelovereenkomst.
De therapeut wordt betaald door de ouders, maar werkt in dienst van het belang van het kind en volgens de rechten van het kind. Dit houdt in dat inhoudelijke informatie vanuit de therapie alleen naar voren wordt gebracht na toestemming van het kind. Het kind is de cliënt. Een kind-sessie duurt ongeveer een uur. Oudergesprekken waarin afstemming plaatsvindt met de ouders, kunnen deel uitmaken van de behandeling.
Klachtenregeling
Mijn dienstverlening verricht ik zorgvuldig met de beste intenties. Mocht je echter hier een klacht over hebben of een verschil van mening, dan vind ik het prettig dat je dit in eerste instantie aan mij meldt. Het liefst schriftelijk. Dan kunnen we dit bespreken en tot een oplossing komen. Als we er samen niet uitkomen of de klacht is zodanig dat je er niet mij in gesprek over kunt gaan, dan verwijs ik je naar de klachtenprocedure die te vinden is op de website van de nbvh op www.hypnotherapie.nl/klachten.
De praktijk is lid van de SCAG. De SCAG heeft een klachten regeling opgesteld voor de aangesloten zorgaanbieders en beroepsverenigingen.
Eigen verantwoordelijkheid
Ik ga ervan uit dat je een eigen verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van je klachten. Dit betekent dat je je actief inzet tijdens en na de behandelingen en dat de begeleiding nooit deze verantwoordelijkheid kan overnemen.
Het geven van medische en psychologische diagnoses valt buiten mijn beroepsuitvoering. Ik kan je hiervoor wel doorverwijzen naar bijvoorbeeld een gespecialiseerde arts of psycholoog mocht dit nodig zijn.
Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding voor een therapiesessie. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.
Betaalt je werkgever een loopbaantraject of een coachtraject? Dan stel ik vooraf een offerte op. Na akkoord op de offerte kan ik rechtstreeks factureren. Ben je zelf zzp'er dan kun je coaching soms als bedrijfskosten aftrekken.
therapie
EUR 100,- per sessie
vrij van btw
max. 1,5 uur.
coaching / bedrijven
EUR 125,- per sessie
excl. btw
max. 1,5 uur
EUR 1.250,-
excl. btw
5 sessies van 2 uur.
road.to.more persoonlijk traject
EUR 1.250,-
excl. btw
5 sessies van 2 uur.
traject voor vrouwen
roadtomore.nl
De eerste afspraak is een intake gesprek en dan maken we uitgebreid kennis met elkaar. We bespreken je klachten, gaan de diepte in en geven aandacht aan wat je zou willen bereiken. Dit geeft al veel inzicht om samen een behandelplan te maken. Tijdens de intake geef ik info over de methodieken en behandelwijze.
Sommige mensen ervaren een drempel om hulp te gaan zoeken. Dat is begrijpelijk, om allerlei redenen. De therapie en coaching is maatwerk en er is naast ruimte voor verwerking vooral ook ruimte voor groei. Dus we richten ons niet alleen op het verleden, maar ook op de toekomst, op verlangens en je kwaliteiten en vaardigheden.
Tijdens een behandeling is er een goede afstemming en doe je als client actief mee. Je behoudt dus de regie. Ook in geval van hypnose, is dit een belangrijk uitgangspunt.
Het is goed om vlak na een afspraak even tijd voor jezelf te nemen. Tijdens een afspraak kun je geraakt zijn en dan is het prettig om een korte wandeling te maken of te rusten. Zorg dus goed voor jezelf. Soms kan het zijn dat je tijdelijk uit balans bent, vaak zakt dit na een paar uur. Als je na een dag je zorgen gaat maken, dan kun je altijd contact met mij opnemen.
De praktijk heeft geen 24 uurs dienst.
Het verschil tussen therapie en coaching is dat het gesprek gericht is op het hier en nu. Er wordt besproken waar je tegen aanloopt en waar je heen zou willen. Via diverse methodieken komt er meer inzicht in je eigen hindernissen en hulpbronnen en krijg je tools om zelf de volgende stappen te gaan zetten.
Loopbaancoaching, Is gericht op zelfsturing van je eigen loopbaan. Of je nu bij een bedrijf werkt of zonder werk zit of een eigen bedrijf wil starten. Deze vorm van coaching wordt aangeboden als een traject van ongeveer 5 afspraken. Doel is om vitaliteit en zingeving samen te laten vallen met wat bij jouw missie en kwaliteiten past.
Als ervaren interim manager in de marketing communicatie weet ik veel over branding. Ik combineer deze ervaring met mijn ervaring als therapeut/coach. Het wordt een creatief en ontdekkend proces.
Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. De praktijk richt zich op sociaal emotionele problemen en vragen rondom persoonlijke groei. In de praktijk komen de meest uiteenlopende mensen met diverse problemen. Soms kortdurend en soms wat langer of af en toe. Wat past bij jou en waaraan jij behoefte hebt, kunnen we bespreken in een persoonlijk contact moment.
Ben je zwanger en wil je je voorbereiden op je bevalling of heb je angsten en stress die je in de weg staan rondom zwangerschap en bevalling? Dan is er een individuele traject voor hypnobirthing, dus 1-op-1.
Ik heb een expertise op het gebied van PDS klachten, daar kunnen educatie en hypnotherapeutische interventies verlichting geven. Ik noem dit 'darmmanagement'.
Jongeren vanaf 16 jaar zijn ook welkom. De levensfase heeft een andere dynamiek en het vraagt om ander contact. Ik vind het boeiend om jongeren in hun snelle ontwikkeling te ondersteunen op diverse gebieden. Jongeren die worstelen met thema’s als school, vrienden, identiteit, verslaving, vinden het soms al prettig als er een onafhankelijk luisterend oor is die wat tips en ondersteuning kan geven. Ook aan de ouders.
Verder werk ik als zzp'er bij PHASE01 verslavingszorg en in het team van Icoaching (Gebouw De Koningin) als therapeut voor werkfittrajecten uwv. Beiden werkplekken geven verbreding en verdieping aan mijn therapeutschap.
De kosten per afspraak bedraagt EUR 100.00.
Wanneer je voor coaching komt, is er een trajectprijs mogelijk. Voor loopbaan en vrouwencoaching is dit 1.250,- voor 5 sessie van 2 uur. Er kan een btw factuur gemaakt worden voor je werkgever of eigen onderneming.
Mocht je aanvullend verzekerd zijn, dan kan een deel worden vergoed door de zorgverzekeraar. Het advies is om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. Je dient dan zelf de factuur door te sturen voor declaratie.
De praktijk is aangesloten bij de RBCZ en beroepsverening NBVH en de geschillencommissie SCAG.
Je kunt het contactformulier invullen op de website of rechtstreeks een mail sturen naar astrid@eigenvorming.nl
Bellen of appen kan ook. Als je belt, is het mogelijk dat ik je niet gelijk te woord kan staan. Laat dan een voicemail bericht achter.
Na een afspraak ontvang je een factuur die je binnen 14 dagen mag overmaken. Er is geen gelegenheid tot pinnen of contante betalingen. Wel is het mogeljik dat ik je een tikkie stuur. Voor meer informatie, kijk ook naar de algemene voorwaarden.
De praktijk maakt gebruik van incasso bureau Medicas in geval een rekening niet binnen de betalingstermijn wordt betaald.
Het geven van persoonlijke informatie aan derden wordt nooit gedaan. Mocht dit wel noodzakelijk zijn voor derden, dan zal er eerst een schriftelijke toestemming van jou worden gevraagd.
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. In de AVG staan een aantal verplichte maatregelen genoemd waaraan ik, als therapeut, moet voldoen omdat ik je gegevens vastleg in cliëntendossiers. Van iedere behandeling leg ik een dossier aan met een korte verslaglegging van de behandeling en eventueel behandeldoelen. Dit is een wettelijke verplichting, opgelegd door de WGBO (Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst). Het bewaartermijn is 20 jaar.
De onderstaande gegevens worden opgenomen door Praktijk Eigenvorming in een digitaal dossier, via EPD MijnDiad;
Daarnaast is er een papieren dossier (in een afgesloten kast/ruimte bewaard), hierin is gearchiveerd;
Ik doe er alles aan om jouw privacy te waarborgen. Dit betekent dat ik:
Als ik overleg heb met collega’s of in intervisiegroepen casuïstiek bespreek uit de praktijk, dit altijd anoniem en onherkenbaar doe
Alleen wanneer je expliciet schriftelijk toestemming hebt gegeven om informatie aan derden te verstrekken die nodig is voor de verdere behandeling, zal ik deze verstrekken. Dit wordt van te voren in onderling overleg besproken. Dit betreft dan informatie;
Voor collegiaal overleg met huisarts of een andere behandelaar
Minderjarigen
Tijdens de intake of voor de eerste afspraak wordt er een behandelovereenkomst opgesteld, die beide ouders moeten ondertekenen. Op deze manier geven beide ouders van kinderen van 12 t/m 15 jaar schriftelijke toestemming tot de behandeling en daarmee het vastleggen van gegevens in het dossier. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn en het in belang van de cliënt is om de behandeling toch door te laten gaan, is schriftelijke toestemming van 1 ouder mogelijk, mits die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt. Naast de beide ouders tekenen kinderen tussen de 12- en 16 jaar ook zelf mee in de behandelovereenkomst.
De therapeut wordt betaald door de ouders, maar werkt in dienst van het belang van het kind en volgens de rechten van het kind. Dit houdt in dat inhoudelijke informatie vanuit de therapie alleen naar voren wordt gebracht na toestemming van het kind. Het kind is de cliënt. Een kind-sessie duurt ongeveer een uur. Oudergesprekken waarin afstemming plaatsvindt met de ouders, kunnen deel uitmaken van de behandeling.
Mijn dienstverlening verricht ik zorgvuldig met de beste intenties. Mocht je echter hier een klacht over hebben of een verschil van mening, dan vind ik het prettig dat je dit in eerste instantie aan mij meldt. Het liefst schriftelijk. Dan kunnen we dit bespreken en tot een oplossing komen. Als we er samen niet uitkomen of de klacht is zodanig dat je er niet mij in gesprek over kunt gaan, dan verwijs ik je naar de klachtenprocedure die te vinden is op de website van de nbvh op www.hypnotherapie.nl/klachten.
De praktijk is lid van de SCAG. De SCAG heeft een klachten regeling opgesteld voor de aangesloten zorgaanbieders en beroepsverenigingen.
Speciaal voor vrouwen die vanuit eigenheid en verlangen op weg willen gaan naar meer, heb ik een programma gemaakt.
Het is een persoonlijk programma gericht op eigen ontwikkeling en loopboon.
kijk voor meer info op www.roadtomore.nl
06 30 40 89 34
astrid@eigenvorming.nl
KvK 32101193
Praktijkadressen:
Loosdrechtseweg 66, Hilversum
Koninginneweg 93, Hilversum (www.gebouwdekoningin.nl)